|
شرح خبر |
|
1395/06/16
کاشت آزمایشی ارقام مختلف سورگم دانه ای
کاشت آزمایشی ارقام مختلف سورگم دانه ای در منطقه براآن شمالی |
|
سورگوم گیاهی از خانواده غلات است که در ایران ذرت خوشهای نامیده میشود . با توجه به شباهت ظاهری این گیاه با ذرت و ارزن که باعث شده آمار سطح کشت این دو گیاه با هم مخلوط شود ، برای ایجاد تمایز میان این دو از اسم سورگوم که یک اسم جهانی برای این گیاه است استفاده میشود . سورگوم از نظر اهمیت در بین غلات در دنیا بعد از گندم ، برنج ، ذرت و جو در مقام پنجم قرار دارد . سورگوم با شرایط آب و هوایی ایران به ویژه مناطق گرم و خشک و معتدل آن سازگاری خوبی دارد و در سنجش با ذرت دارای سیستم ریشهای افشان خیلی وسیع است که در حجم زیادی از خاک نفوذ کرده و رطوبت بیشتری جذب میکند . این گیاه برای رشد و نمو نسبت به سایر غلات به آب کمتری نیاز دارد. چنانکه آزمایشها نشان دادهاست که سورگوم برای تولید یک کیلوگرم ماده خشک به ۳۳۲ لیتر آب نیاز دارد در صورتی که این نیاز آبی برای ذرت ۳۶۸ لیتر ، جو ۴۳۴ لیتر و گندم ۵۱۴ لیتر است . رشد سورگوم در دوره خشک در مواجه با کمآبی متوقف میشود و با شروع بارندگی یا آبیاری، دوباره شروع میشود . این گیاه رطوبت بیش از حد را نیز بهتر از سایر غلات منهای برنج تحمل میکند . در مقایسه با ذرت که درصورت زیادی آب در پای بوته از بین میرود ، سورگوم در چنین شرایطی ، به رشد خود ادامه میدهد . سورگوم تحمل خوبی نسبت به شوری آب و خاک ، خشکی و مسمومیت آلومینیوم دارد . موارد مصرف دانه سورگوم به موازات مصارف ذرت و جو است ، از آن به عنوان غذای انسان و تهیه خوراک برای دام و طیور و همچنین در صنایع نشاسته و الکل سازی استفاده میشود . ترکیبات شیمیایی دانه سورگوم بسته به ارقام مختلف ، متفاوت است . میزان پروتئین آنها از ۸ تا ۱۶ درصد تغییر میکند و ارقام تجارتی دارای ۱۰ تا ۱۳ درصد پروتئین است مقادیر لیزین، میتونین، فیبر خام، خاکستر و فسفر سورگوم به طور متوسط مشابه ذرت است . |
استفاده از اين
خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
|
نظرات شما
|
|
افزودن نظر شما
|
|
ارسال نظر |
بازگشت |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
نظرسنجي |
|
نظر شما در مورد این پرتال چیست؟ |
|
تعداد جوابها : 6113
عالی : 94%
خوب : 0%
متوسط : 1%
ضعیف : 5%
|
ارسال |
|
|
|
|
|
|
|
|